Snapfact
Image default
Zakelijk

Zakenreis tips

Wanneer je op een zakenreis gaat, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Het maakt niet uit of het je eerste tripje naar het buitenland voor de zaak is of de honderdste, geheid dat er een kans is dat je wat vergeet. Een gewaarschuwd man telt immers voor twee. Daarom geven we je hier een paar praktische zakenreis tips om er voor te zorgen dat jij goed voorbereid op reis gaat voor het werk!

Kies je momenten

Voordat je vertrekt, is het belangrijk om de bestemming zorgvuldig te kiezen. Overweeg factoren zoals reistijd, welke connecties je er kan leggen en wat je daadwerkelijk moet doen. Als de zakenreis je niks lijkt, kan je ook gewoon ‘nee’ zeggen en wachten tot een beter reisje zich voor doet.

Planning en voorbereiden!

Een goede planning is de sleutel tot een succesvolle zakenreis. Maak een reisschema (in het Engels ook wel een itinerary genoemd) , boek je vluchten en accommodatie ruim van tevoren om stress te vermijden. Vergeet ook niet om alles, maar dan ook écht alles, te declareren! Declaratie is het mooiste woord aan een zakenreis. Weet je niet wat declareren is? Dat betekent kosten verhalen op de grote baas. Ga je uiteten? Declareren! Een zakelijke huurauto nodig? Declareren! Ga je op date? Decla- oké dat kan dan misschien niet maar je snapt het idee.

Pak goed in

Wees voorbereid op alle weermogelijkheden. Zo moet je niet alleen maar korte broeken aan doen wanneer je naar Malmö gaat, of enkel lange broeken aan doen naar Thailand. Pak ook slim en efficiënt in. Neem alleen de écht nodige kleding en zakelijke essentials mee om overbagage te voorkomen. Plus zo hou je nog ruimte over om leuke hebben dingetjes mee te nemen voor jezelf of naasten.

Blijf in contact met connecties

Stuur bedankbrieven of e-mails naar nieuwe zakelijke contacten om de relatie warm te houden en om een mogelijke samenwerking in gang te zetten. De kans is wel aanzienlijk groter dat je elkaar ‘gewoon’  op LinkedIn heb toegevoegd, dan kan je dus ook gewoon heir een berichtje sturen. Een bedankbrief is wel old-school, dus dit zou nog eens verrassend goed kunnen vallen.

https://www.nederlandinbedrijf.nl/Blog/Auto-huren/1358/Zo-kies-je-de-juiste-zakelijke-huurauto-voor-jouw-volgende-zakenreis