Snapfact
Image default
Zakelijk

Hulpmiddelen en bronnen voor Engels leren spreken: Taalcursussen, apps en taalpartners

Engels leren spreken lijkt misschien op taaie kost te moeten kauwen, maar niets is minder waar! Met alle hulpmiddelen en bronnen die er tegenwoordig zijn is Engels leren spreken een feest! Van interactieve apps op de telefoon tot in contact kunnen komen met native-speakers, het is allemaal mogelijk. De meest voor de hand liggende manier om Engels te leren spreken is door het volgen van een taalcursus. Maar in je vrije tijd daarnaast, is het spelen van taalapps en in contact komen met anderen de ideale manier om je Engelse taalvaardigheid naar een next level te brengen! 

Taalcursussen Engels leren spreken

Dat een cursus Engels jou het beste kan helpen om het ver te schoppen in de Engelse taal is niet zo gek. Tijdens een cursus heb je persoonlijk contact met een docent, die jou heel goed kan uitleggen hoe dingen in elkaar steken. Een cursus is vaak ook persoonlijker omdat je samen met de docent kijkt naar wat jij al kan, en wat je graag wilt leren. Zo kun je een persoonlijk plan opstellen om zo snel mogelijk naar je doel te werken! Engels leren spreken door middel van een cursus is dus een goed idee. Maar voor welke cursus ga je? Er zijn verschillende soorten cursussen om te volgen. Zo kun je kiezen uit een online cursus, waarbij je zelf aan de slag gaat, zelf kan kiezen wanneer, en waar je de cursus volgt. Of je nou hier in Nederland bent, of in Engeland! Als je liever persoonlijk contact hebt met docenten en/of medecursisten is een klassikale cursus de beste optie voor jou. Samen werken jullie aan je doelen, en heb je de mogelijkheid tot het ondersteunen van elkaar tijdens dit avontuur. 

Wat kun je nog meer doen

Naast het volgen van cursussen, kun je ook thuis aan de slag om Engels te leren spreken. De volgende mogelijkheden zijn de perfecte manieren om naast het volgen van een cursus een stapje verder te gaan. 

  • Taalapps. Er zijn tientallen, nee honderden taalapps die jou maar al te graag willen helpen met het begrijpen van een nieuwe taal. Dit doen ze vaak door middel van kleine lesjes aan te bieden, die snel even tussendoor gedaan kunnen worden. Vaak is dit op een interactieve manier. Dus soms is het een leesopdracht, een schrijfopdracht, of luisteren en spreken. 

  • Uitwisselingen. Een uitwisseling hoeft niet per se meer te zijn dat je wisselt van land met een contact. Er bestaan namelijk ook online uitwisselingen. Ook hier zijn apps en websites voor. Zo kan je in contact komen met anderen die dezelfde taal leren, of die de taal al goed beheersen en graag anderen willen helpen met het leren van de taal.

  • Podcasts, luisterboeken en leesboeken zijn een hele goede manier om bezig te zijn met de Engelse taal op een leuke en interessante manier.