Snapfact
Image default
Dienstverlening

Codering voor hoge traceerbaarheid

Lopend door de supermarkt zie je allemaal etiketten. Hoewel het lijkt alsof ieder product een streepjescode heeft, beschikken groenten en fruit niet over een dergelijke labelprint. Dat blijkt ook wanneer je aankomt bij de zelfscankassa, waar je moet selecteren dat je een product zonder barcode koopt. Na alle producten zorgvuldig geregistreerd te hebben, kun je met jouw kassabonnetje de afrekenruimte verlaten en met de boodschappen naar huis vertrekken.

Wanneer je thuiskomt, zie je ineens een bericht op het nieuws dat er een aantal eieren wellicht schadelijke stoffen bevatten. De kippen hadden een virus opgelopen en eieren die beginnen met een specifieke cijferreeks moeten teruggehaald worden naar het distributiecentrum. Snel check je de eieren die je zojuist aangeschaft hebt, en jawel: ook jouw eieren bevatten mogelijk het virus. Je brengt de eieren allemaal terug naar de supermarkt en kan een nieuwe doos uitzoeken.

Als de eieren in het bovenstaande voorbeeld geen specifieke code hadden gekregen door een etiket machine, was het haast onmogelijk geworden om de verkeerde eieren terug te halen. De voornaamste reden om te coderen is daarom niet voor niets het realiseren van een hoge traceerbaarheid. Een sporadische keer komt het namelijk voor dat er inderdaad eieren een bepaald virus bevatten, er een stukje plastic in de melk gevonden wordt of scherpe stukjes in blikken soep terecht is gekomen. De codering van deze producten speelt dan een cruciale rol in het proces van terughalen.

Koenig & Bauer is één van deze onmisbare codeerders en houdt zich bezig met het bedenken van fantasievolle labelprints, die voldoen aan alle Europese wetten voor codering. Ben jij dus als leverancier op zoek naar een professionele en betrouwbare codeerder? Neem dan contact op met de experts van Koenig & Bauer of bezoek de website om al onze diensten te bekijken. Wij gaan graag met jou in gesprek om een uniek etiket te realiseren!

https://coding.koenig-bauer.com/nl/