Wie een camper wil huren zal met een aantal zaken rekening houden. Waar gaat de reis bijvoorbeeld heen? Hoeveel mensen gaan er mee? Wordt er gekozen voor een luxe of een goedkope camper en wat is het budget? Voors kun je kiezen voor diverse merken, want net als met auto’s zijn er ook voor campers verschillende merken, zoals Hymer, Volkswagen of Noorderzon. Ook zijn er verschillende types campers, elk type heeft zo z’n eigen voor- en nadelen.

Alkoof camper huren

De Alkoof is een type camper die bekend staat om de grote ruimte boven de bestuurders stoel. Hier vind je een vast tweepersoonsbed. Vaak heeft een Alkoof ook de optie om de eettafel tot een bed te maken, ideaal voor meerdere personen dus. De Alkoof is ruim, terwijl het halfintegraal type meer aerodynamisch en compact is maar geen extra slaapruimte heeft. Vrijwel alle campers hebben ook een badkamer, compleet met toilet, wasbak en douche. Een keukentje kan natuurlijk ook niet ontbreken, compleet met koelkast, gasfornuis en soms zelfs een elektrische oven. Beide van deze types (alkoof en halfintegraal) zijn ruime, grote voertuigen die een ruime woonomgeving en opslagruimte bieden, maar voor sommigen is een kleiner alternatief wellicht beter. Een kleiner alternatief is de Camperbus. De Camperbus is een bestelbus die omgebouwd is tot een camper. Vaak met twee extra slaapplaatsen in een verhoogd dak. Deze camper is klein en dus gemakkelijk voor het dagelijkse verkeer. Een nadeel is dat er weinig opslagruimte is.

Prijs en kwaliteit belangrijk bij huren camper

Het spreekt voor zich dat de duurdere campers meer luxe bieden, maar dat betekent niet dat er met een goedkopere camper geen leuke vakantie valt te beleven. Voor de aanschaf van een camper kom je toch al gauw uit rond de 5.000 euro. Hiervoor heb je een ouder model of een camperbus die vaak door de vorige eigenaar is omgebouwd. De meeste campers rond deze prijs zijn gebouwd in de jaren 90 en hebben dus ook een hoger verbruik. De kwaliteit verschilt natuurlijk wel en de mate van kwaliteit ligt vooral aan hoe de vorige eigenaar de camper heeft onderhouden. Als je het dubbele wilt betalen heb je al snel een nette Alkoof camper. De echte luxe type campers beginnen rond de 25.000 euro. Merken zoals Hymer en Knaus bieden veel verschillende luxe campers. Een aantal luxe eigenschappen of opties zijn elektrisch bedienbare hefbedden, cruisecontrole, verwarmde buitenspiegels en toilet ontluchting.