Snapfact
Eten en drinken

Goedkoop wijn bestellen

Een goedkope wijn kan enorm van prijs verschillen vanaf €3,- tot onder de €20,- ook kan de prijs oplopen tot boven de €50,-. Er zijn vele soorten wijnen binnen een budget van €10,- voor evenementen is dit een mooie deal om goedkope wijn in te slaan.

Wijnbouw vindt plaats in wijnstreken over de wereld in gematigde klimaatzones. Men spreekt vaak van de oude wereld (Europa) versus de nieuwe wereld (vooral noord- en Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland). Frankrijk is nog de grootste consument van wijn, maar wordt op de hielen gezeten door de Verenigde Staten. Net als Italië kampt Frankrijk met een dalende wijnconsumptie sinds het jaar 2000. In Duitsland ligt de consumptie stabiel op zo’n 20 miljoen hl en staat hiermee op de vierde plaats. De Chinese wijnconsumptie stijgt sterk en kan Duitsland binnen een paar jaar inhalen.

Steeds meer landen houden zich bezig met de wijnbouw of breiden hun wijngaardareaal uit. Zo is de Verenigd Koninkrijk gestegen van 300 ha in de jaren tachtig van de 20e eeuw tot 785 ha in 2008, oftewel een productie van 2,2 miljoen hectoliter wijn per jaar. Ook in Nederland neemt de wijnbouw toe en de meeste wijngaarden liggen in de provincies Limburg en Gelderland.

Kleur variatie wijn

Gele wijn: specifieke wijnen zoals de vin jaune uit de Franse Jura. Amberkleurige wijn: zijn verschillende Georgische wijnen. Taan (goudbruin): als in tawny port. Gemaakt van rode druiven, die langdurig worden gerijpt in houten vaten. Dan is er nog stille wijn: deze is volledig uit gegist. Mousserende of schuimende wijn: is wijn waarbij het koolzuur van de tweede gisting in de wijn achterblijft. Versterkte wijn: de gisting van de most is gestopt door toevoeging van wijnalcohol of geconcentreerd druivensap. Ook zit er verschil in de hoeveelheid suikers. Zo is er droge wijn: heeft dus een laaggehalte aan restsuikers. Halfdroge wijn: deze heeft een tussenliggende waarden. Halfzoete wijn: is ook een tussenliggende waarden maar net eventjes wat zoeter dan halfdroge wijn. En zoete wijn: deze heeft hoog gehalte aan restsuikers.

https://www.horecagoedkoop.nl/goedkope-wijn-bestellen