Snapfact
Auto

Met de zorgtaxi wordt een medisch bezoek aangenamer

Heb je voor een behandeling vervoer nodig naar een ziekenhuis of ken je iemand die dit nodig heeft? De zorgtaxi kan je hierbij helpen. Via een zorgtaxi kan je gebruik maken van zittend ziekenvervoer als je zelf niet beschikt over een voertuig of niet in staat bent met het openbaar vervoer te gaan. De zorgtaxi staat ook klaar om je bijvoorbeeld naar een medisch specialist of fysiotherapeut te brengen. In verschillende regio’s in Nederland zijn er taxibedrijven die deze service bieden. Voor Rotterdam en omstreken kan je bijvoorbeeld contact opnemen met zorg taxi Rotterdam.

Kom je in aanmerking voor zittend ziekenvervoer?

Een zorgtaxi verschilt van zowel een ambulance als liggend ziekenvervoer via een ligtaxi. Daarom gelden er ook verschillende kosten, voorwaarden en vergoedingen. In sommige gevallen wordt het zittend ziekenvervoer vergoed, maar dit hangt af van je zorgverzekeraar en je behandeling. Je hebt onder meer recht op een vergoeding als je je alleen met een rolstoel kan verplaatsen, als je slechtziend bent, als je chemotherapie of radiotherapie moet ondergaan, of als je lijdt aan een langdurige ziekte waarvoor op langere termijn vervoer nodig is voor behandelingen. Hoewel er opgeleide medewerkers aanwezig zijn die zorgen dat de rit zo aangenaam mogelijk is, moet je er rekening mee houden dat de zorgtaxi niet volstaat als je officieel medisch toezicht en dringend vervoer nodig hebt. 

Bestel jouw behaaglijke rit

Het is dus goed om na te gaan of jij, jouw familielid of een kennis vergoeding kan krijgen voor vervoer naar het ziekenhuis of een medisch specialist, voordat je onnodig inspanning en geld besteedt door met openbaar of ander vervoer te reizen. De zorgtaxi is een fijne optie, omdat deze je ophaalt van huis en je op een ontspannen manier naar je afspraak brengt en ook weer terug kan brengen. Hij is gemakkelijk te bestellen via een online boeking of telefonisch voor directe ritten.

http://goedkopetaxirotterdam.nl/