Snapfact
Auto

Operational lease en financial lease

Ga je een leasecontract afsluiten, dan kun je kiezen uit een aantal leasevormen. De meest voorkomende vorm is operational lease. De auto is dan eigendom van de leasemaatschappij en alles rondom de auto wordt dan door de leasemaatschappij geregeld. Ga je bijvoorbeeld een nieuwe Volkswagen Caddy leasen, dan wordt de verzekering, de wegenbelasting, het onderhoud en mogelijke reparaties aan de auto in het leasecontract opgenomen. Kies je voor financial lease, dan ben je economisch eigenaar van de auto en pas aan het einde van de looptijd van het leasecontract staat de auto echt op jouw naam. 

Tweedehands leasen

Wil je besparen op de maandelijkse kosten, denk er dan eens over om een tweedehands auto te leasen. Al na een jaar is een auto in waarde gedaald en betaal je sowieso al minder per maand dan wanneer je een splinternieuwe auto zou gaan leasen. Ga je een auto leasen van ongeveer 4 jaar oud, dan betaal je nog minder. Het is namelijk zo dat de eerste jaren de meeste afschrijving aan de auto plaatsvindt. Het is dus financieel aantrekkelijk om een tweedehands auto te leasen. En uiteraard zijn er ook voor tweedehands leaseauto’s ook meerdere leasevormen beschikbaar.

Welke punten check je zelf?

Het voordeel van een leaseauto is toch wel dat alles rondom de auto door de leasemaatschappij wordt geregeld. Je hebt er dus geen omkijken naar. Op zich natuurlijk heel makkelijk, maar toch zijn er bepaalde punten waar je zelf op moet letten, ook bij een leaseauto. Zo is het verstandig dat je met regelmaat het oliepeil checkt, evenals de bandenspanning. Kijk daarnaast ook naar het niveau van de vloeistoffen van de auto en vul deze waar nodig bij. Op die manier kom je nooit voor verrassingen te staan als bijvoorbeeld de koelvloeistof te laag is of de ruiterwisservloeistof niet toereikend is.

http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen