Snapfact
Auto

Zorg samen voor een veilige rit

Veiligheid op de weg is zeer belangrijk. Een ongeluk op de weg brengt veel slechte gevolgen met zich mee. Het ergste gevolg is wanneer de bestuurder of bestuurders gewond raken. Je wilt niemand in gevaar brengen en toch ben je op de weg ook verantwoordelijk voor anderen en niet alleen voor jezelf. We hebben het hier niet alleen over autobestuurders maar ook over voetgangers en fietsers. Wanneer er een ongeluk met een voetganger of fietser gebeurt, wordt de schuld altijd naar jou geschoven. 

Een ander vervelend gevolg zijn de vertragingen op de weg. Deze gebeuren vooral op de snelweg tijdens de drukke tijdstippen. In de ochtendspits is het vaak druk op de weg, iedereen gaat rond dezelfde tijd richting het werk. Als er een ongeluk gebeurt met maar één auto kan dit voor files zorgen op de weg, dit is nadelig voor iedereen die op dat moment ook onderweg is. Naast de vervelende files is een ongeluk op de snelweg ook gevaarlijk, iedereen rijdt met een harde snelheid over de wegen waardoor snel remmen moeizamer gaat dan op de normale autoweg.  

Op deze gevolgen is er een belangrijke oplossing waar jij aan kan werken. Blijf alert op de weg, heel belangrijk! Veel mensen raken snel uit hun concentratie wanneer de telefoon afgaat, blijf hiervan af. De telefoon gebruiken tijdens het rijden is zeer, maar ook echt zeer gevaarlijk. Je ogen horen op de weg te zijn en niet in je telefoon.  

Niet te vergeten, zelfs wanneer je bijna stilstaat kunnen er ongelukken gebeuren. Bij het parkeren kan je andere auto’s om je heen raken zonder dat je het doorhebt. Om deze kleine ongelukjes te voorkomen heeft www.vanzwitserland.nl gelukkig een achteruitcamera te koop. Hierdoor kan je beter zien wat er achter je eigen auto bevind waardoor je minder snel andere auto’s zal raken. 

http://www.vanzwitserland.nl