Snapfact
Image default
Eten en drinken

Wat is mede drank?

Mede drank is een alcoholisch drankje dat gemaakt wordt door het vergisten van honing en water. Een andere benaming van mede drank is honingwijn. Een eigenschap van deze drank is dat het zowel warm als koud geschonken kan worden. Voor honingwijn kunnen verschillende soorten honing gebruikt worden. Het voordeel hiervan is dat de zoetheid hierdoor kan verschillen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat u verschillende soorten honingwijn kunt proeven. Naast de welbekende zoete smaken van honing, is het ook mogelijk om de honing te verkrijgen van de kastanjeboom. Hierbij is sprake van een kruidige, pittige smaak in plaats van de zoete smaak die honing normaal gesproken heeft. Net al bij normale wijn kan het lang bewaren van de honingwijn ervoor zorgen dat de smaak verbeterd wordt. Het loont dus om soms de wijn een tijdje ongeopend te laten staan, zodat er bij deze wijnen meer smaak vrijkomt.

Is honingwijn gezond?

Wanneer mensen voor het eerst van honingwijn horen, vragen ze zich al snel af of dit drankje gezond voor hen is. Dit verschilt uiteraard ook per persoon. Kenmerkend aan honingwijn is dat dit een versterkend middel is dat traditioneel wordt gebruikt om de weerstand te verhogen. Zeker voor mensen met een lage weerstand die vatbaar zijn voor bepaalde ziektes en virussen kan deze drank daarom uitkomst bieden. Door natuurlijke suikers, mineralen en vitaminen biedt honingwijn bescherming aan het lichaam om zich te verdedigen tegen virussen en infecties. Echter verschilt de wijn qua smaak van de reguliere wijn. Waar de reguliere wijn van druiven gemaakt is, is dit bij honingwijn anders. Zoals de naam al doet vermoeden, is honingwijn van honing gemaakt. Hierdoor smaakt de wijn dus totaal anders, namelijk naar honing. Hierbij is het wel belangrijk welke honing er gebruikt wordt, omdat er meerdere soorten honing zijn die gebruikt kunnen worden.

Waar kan ik honingwijn kopen?

Wanneer u geïnteresseerd bent in honingwijn, kunt u deze op verschillende plekken krijgen. De meest gangbare plek is natuurlijk de gespecialiseerde wijnhandelaren. Omdat honingwijn regelmatig gebruikt wordt als dessertwijn, is de kans groot dat de wijnhandelaar deze in het assortiment opgenomen heeft. Daarnaast zijn er ook verschillende webshops die honingwijn leveren. Een van de meest bekende bedrijven waar u honingwijn kunt kopen is Heathen Mead. Hier weet u zeker dat u de goede kwaliteit honingwijn krijgt. Wanneer u dit soort producten online gaat bestellen, is het altijd belangrijk om te kijken naar recensies van andere mensen. Wat vonden zij van hun bestelling? Wanneer deze ook tevreden waren, kunt u ervan uitgaan dat de webshop een betrouwbare plek is die kwaliteitsproducten levert.

https://heathenmead.nl/