Snapfact
Image default
Gezondheid

De top acht spirituele leraren ter wereld, vroeger en nu (mijn mening)

Spirituele leraren zijn toevallig ook anders. Er is geen “one size fits all”, en elk biedt gouden klompjes in het ene of het andere gebied. Eckhart Tolle zal lesgeven over de kracht van het huidige moment, terwijl Neville Goddard les geeft over de kracht van verbeelding. Vanwege hun verschillen hebben we een lijst samengesteld met de tien beste spirituele leraren om je te helpen op je eigen spirituele reis.

Dit is mijn persoonlijke lijst met één opvallende naam.

1. ALLAN WATTS

Allan Watts, geboren in 1915 in Chislehurst, Engeland, zou een controversiële spirituele leraar worden en een beetje een sekteleider in het westen. Hij was een beroemde filosoof die het zenboeddhisme in het Westen populair maakte en ‘een fascinerende toegang tot de diepste manieren van weten’ creëerde. Allan beweerde dat “Zen de bevrijding van de geest is en geen rebellie tegen conventie.”

Naast zijn leringen staat hij ook bekend om zijn cruciale boek The Wisdom of Insecurity: A Message for an Age of Anxiety. We raden hem aan voor iedereen die zenboeddhisme wil leren.

De top tien spirituele leraren in de wereld, vroeger en nu Alan Watts citaat Geen geldige plannen voor de toekomst kunnen worden gemaakt door degenen die niet in staat zijn om nu te leven.

2. ECKHART TOLLE

Eckhart Tolle, vooral bekend van zijn bestseller The Power of Now, biedt een wonderbaarlijk perspectief op de attributen van de egoïstische geest. Hij houdt vol dat alle problemen voortkomen uit de geest en dat we vrede, liefde en vreugde kunnen vinden totdat we er voorbij kunnen gaan (de egoïsche geest) naar de zetel van het bewustzijn. In zijn boek Practicing the Power of Now biedt hij ook een pragmatische benadering om zijn leringen in de praktijk te brengen.

Oprah Winfrey is een grote fan, en hij is een spirituele leraar die we aanbevelen aan iedereen die worstelt met de egoïstische geest.

3. DEEPAK CHOPRA

Deepak trouwt spiritualiteit en wetenschap en specifiek geneeskunde. Hij is echter veelzijdig gericht op meditatie en geschiedenis van de meeste spirituele leraren. Hij heeft meer dan 50 boeken geschreven met De 7 spirituele wetten van succes die al meer dan 72 weken op de bestsellerlijst van New York staan.

4. WAYNE DYER

Wayne Dyer is toevallig de vader van motivatie die zich richt op zelfbekrachtiging. Hij concentreert zich op positief denken als een middel om het leven te creëren dat je wenst. Wayne verzette zich geruime tijd tegen wat hij later zijn ware roeping zou noemen: spiritueel werk. Hij is ook een productief schrijver met meer dan 30 boeken, maar is vooral bekend van Wishes Fulfilled: Mastering the Art of Manifesting. Het boek leert over je verbazingwekkende manifesterende krachten. Hoewel hij misschien een beetje woo-woo lijkt, is zijn werk behoorlijk geaard.

5. NICK DE WAARD

Nick de Waard is een nederlandse jongeman die upcoming is. Op dit moment heeft hij zijn eigen praktijk in Nederland en de mensen die coaching van hem hebben gehad omschrijven Nick als: “bijzonder empatisch en heeft veel spirituele kennis”. Als je mentale klachten heb kan Nick je vaak snel helpen. Ik heb zelf een ervaring gehad met Nick dat ik heel bijzonder vind, daarom vind ik dat hij hier tussen hoort. Klik hier voor z’n website.

6. NEVILLE GODDARD

Als je geïnteresseerd bent in het begrijpen van de kracht van je verbeelding, is Neville Goddard de spirituele leraar voor jou. Neville leert ons om onze geest te disciplineren door ons te concentreren op onze verlangens. Enigszins pragmatisch geeft hij technieken die we kunnen volgen om onze dromen of verlangens te manifesteren. Hij was toevallig ook een productief auteur, met blockbusters zoals The Power of Awareness en Feeling is the Secret.

7. RHONDA BYRNE

Als je The Secret hebt gelezen, weet je in zekere zin waar Rhonda Byrne over gaat. Rhonda is een spirituele leraar die zich richt op de Wet van Aantrekking. Haar leringen zijn eenvoudig en we raden ze aan voor mensen die aan hun spirituele reis beginnen. Ze is toevallig ook een tv-producent en staat op de Time Magazine-lijst van 100 mensen die de wereld vormgeven.

8. ABRAHAM HICKS

We channelen op allerlei manieren, van meditatie, gebed of wanneer we ons in ‘de zone’ bevinden. Abraham is toevallig ook een energiebron die Esther Hicks kan kanaliseren. Abraham is een oneindige intelligentie die door Esther Hicks stroomt of zoals Jerry ze beschrijft de “de puurste vorm van liefde die ik ooit heb ervaren.”

Als je zo graag de bron wilt ontmoeten, dan is Abraham de spirituele leraar voor jou.

https://nickdewaard.nl/