Snapfact
Gezondheid

Een frisse badkamer is belangrijk

De badkamer is de ruimte in het huis die waarschijnlijk het fanatiekst gebruikt wordt. Het is de kamer waar iedereen in komt en waar verschillende activiteiten plaats vinden. Wat bedoel ik met verschillende activiteiten? In de badkamer wil je namelijk jezelf schoonmaken. Denk aan tandenpoetsen, je gezicht wassen en douchen. Maar tegelijk maak je hier een heleboel vies. Je gooit je vieze kleding neer, je gaat naar het toilet en er liggen ‘vieze’ kleren en handdoeken. In dit artikel ga ik jullie vertellen waar je op moet letten om de badkamer zo schoon mogelijk te houden. 

Als eerst moet je ervoor zorgen dat je het toilet netjes achterlaat. De wc netjes achterlaten verminder je de hoeveelheid bacteriën in je badkamer. Je badkamer wordt aanzienlijk frisser als je er voor kiest om de wc iedere keer na gebruik goed achter te laten. Ik bedoel gewoon even de restjes weg halen en eventueel een beetje gloor rondom spuiten.

Ten tweede moet je de badkamer droogmaken na gebruik. Schimmels en dergelijke houden van warme en vochtige plekken. Dit is beschrijft denk ik de gemiddelde douche in Nederland. Hiernaast verspreiden bacteriën zich makkelijk via waterdamp en vocht. Je hoeft niet iedere keer na gebruik de wasbak en de douche helemaal schoon te maken. Als je ervoor zorgt dat je de badkamer droog houdt hoef je het minder frequent schoon te maken. 

Als laatst moet je ervoor zorgen dat je de badkamer voegen schoon maakt. Deze diep gelegen voegen zijn moeilijk schoon te maken en daarom een bron van bacteriën.

Tijdens de badkamertegels schoonmaken pak je de voegen niet goed genoeg mee en hierdoor kunnen bacteriën makkelijk groeien en zich ontwikkelen.

Als je deze tips opvolgt hoef je de badkamer minder vaak te voorzien van een overdreven grote schoonmaak. Je zorgt er namelijk voor dat je badkamer een aanzienlijk stuk schoner is.

https://voegxpert.nl