Snapfact
Image default
Woning en Tuin

Een houtkachel of een pelletkachel?

Een houtkachel en een pelletkachel hebben een flink aantal overeenkomsten. Maar verschillen toch heel erg van elkaar. Zo kan een houtkachel slechts één ruimte warm houden door het verbranden van houtblokken. De houtkachel wordt voorzien van een luchttoevoer om goed te kunnen branden. De pelletkachel is een moderne variant van de houtkachel. In tegenstelling tot een houtkachel, kan een pelletkachel meerdere kamers tegelijk verwarmen. Daarnaast werkt een pelletkachel op stroom en hoeft de kachel alleen op de gewenste temperatuur te worden ingesteld.

Voordelen houtkachel

De houtkachel zorgt voor een extra stukje sfeer in de woonkamer. Een brandende houtkachel zorgt namelijk voor een romantisch tintje in jouw woonruimte. Daarnaast is hout een goedkope brandstof. Het zorgt ervoor dat jij de kenmerkende geur van verbrand hout. Daarnaast is het goedkoop in aanschaf. Ook in vergelijking met een pelletkachel. Echter kan een houtkachel wel zorgen voor rookontwikkeling. Dat kan ergernis opwekken bij de buren. Ook vergt het stoken van een houtkachel meer werk in vergelijking met andere soorten kachels. Nog op zoek naar een houtkachel? Bacor Houtkachels is een specialist in houtkachels. Alle voordelen op een rij:

  • Extra sfeer in de leefruimte
  • De kenmerkende geur van verbrand hout
  • Goedkoop in aanschaf
  • Hout is een goedkope brandstof

Voordelen pelletkachel

Een pelletkachel heeft ten opzichte van een houtkachel een hoger rendement. Doordat de kachel houtafval verbrand. Dit zijn kleine stukjes restanten hout die langzaam voor een machine de kachel in worden geschoven. De houtpellets zorgen voor een maximaal rendement waardoor er vrijwel geen as overblijft. Daarnaast is de bediening van een pelletkachel eenvoudig. Hiervoor hoeft alleen de gewenste temperatuur ingesteld te worden, de rest gebeurd automatisch. Een pelletkachel hoeft ook slechts 1x per dag aangevuld te worden. Echter is een pelletkachel wel duur en behoeft het meer onderhoud dan een houtkachel. Pelletkachel aanschaffen? Koop uw Pelletkachel in Tilburg

  • Hoog rendement
  • Gebruiksvriendelijk
  • Slechts één keer per dag bijvullen
https://www.bacorhoutkachels.nl/

Gerelateerde artikelen

Lente

Raamdecoratie op kantoor?

Waarom houten lampen kopen?