Snapfact
Image default
Woning en Tuin

Waarom zijn waterontharders zo populair?

De afgelopen jaren zijn er steeds meer mensen geweest die een waterontharder hebben aangeschaft. Dat kunnen zij voor verschillende doeleinden hebben gedaan. De populariteit van waterontharders is steeds groter aan het worden, dat kun je wel zien aan de hoeveelheid reclames die je hiervan tegenkomt. Er zijn verschillende redenen om een waterontharder te kopen. In deze tekst vind je meer over dit onderwerp.

Stroom besparen

Op dit moment zijn de kosten voor energie ontzettend hoog. Dat is vervelend aangezien je hierdoor veel meer kosten maakt om je huis te verwarmen, maar ook om bijvoorbeeld de wasmachine of de vaatwasser aan te zetten. Als je hier liever niet op wilt bezuinigen, maar toch minder stroom wilt verbruiken, kun je een waterontharder kopen. Een waterontharder zorgt er namelijk voor dat kalk uit het water wordt gehaald. Hierdoor raken de leidingen die in een machine als een vaatwasser of afwasmachine zitten minder snel (deels) verstopt. Dat zorgt er dan weer voor dat het de apparaten minder energie kost om het water rond te pompen. Dit resulteert in een lager stroomverbruik. 

Langere levensduur van apparaten

Dezelfde apparaten die minder stroom verbruiken door een waterontharder, hebben hierdoor gemiddeld ook een langere levensduur. Dat komt eigenlijk grotendeels door dezelfde reden als waarom zij stroom besparen door een waterontharder. De leidingen in dit apparaat raken simpelweg een stuk minder snel verstopt waardoor het apparaat langer mee gaat. Kalk is namelijk niet goed voor de leidingen van dit soort apparaten. Als je wilt dat je wasmachine en vaatwasser zo lang mogelijk mee zullen gaan, kun je dan ook een waterontharder in Tilburg kopen. 

Je voorkomt kalkaanslag

Op plekken waar veel water aanwezig is, bijvoorbeeld de badkamer en de keuken, krijgen mensen vaak last van kalkaanslag. Als dit het geval is, zul je dit schoon moeten maken. Je kunt in de badkamer last krijgen van kalkaanslag op de muren, maar ook in de keuken moet je hiervoor oppassen. Een koffiezetapparaat of een waterkoker zitten namelijk ook vaak vol met kalkaanslag. Als je gebruik maakt van een waterontharder, kun je voorkomen dat je deze apparaten vaak schoon moet maken. Dat is erg handig aangezien de meeste mensen het niet leuk vinden om dit soort apparaten schoon te moeten maken.