Snapfact
Image default
Auto's en Motoren

Wat zijn de voordelen van het leasen van een heftruck?

Als je bedrijf regelmatig moet kunnen beschikken over een heftruck, dan is het verstandig om eens te onderzoeken of het leasen van een heftruck interessant is. Het leasen van machines, voertuigen en apparatuur komt steeds vaker voor. Dit heeft er dan mee te maken dat er geen grote uitgaven gedaan worden en het bedrijf meer liquide middelen heeft. Het leasen van een heftruck heeft veel voordelen, welke dit zijn kun je hier vinden. 

 

Je hebt veel meer zekerheid 

Eén van de grootste voordelen van het leasen van een heftruck, is dat je meer zekerheid hebt. Je kunt altijd beschikken over een heftruck, want de heftruck wordt toegekend aan je bedrijf. Deze zekerheid heb je niet als je kiest voor een heftruck verhuur Breda. Daarnaast wordt de heftruck ook onderhouden en verzekerd door de partij waar je de heftruck van geleased hebt. Dit heeft ermee te maken dat de heftruck nooit het eigendom van jouw bedrijf wordt, maar eigendom blijft van de partij waar je de heftruck van geleased hebt. 

Het leasen van een heftruck is niet prijzig

Veel startende ondernemingen kunnen het zich niet veroorloven om een heftruck aan te schaffen. Dat is ook logisch, want een heftruck kan tienduizenden tot honderdduizenden euro’s kosten. Een van de andere grote voordelen van het leasen van een heftruck, is dat het leasen van een heftruck goedkoop is. Natuurlijk zul je op de lange termijn duurder uit zijn dan bij het aanschaffen van een heftruck, maar voor een bedrijf met beperkte liquide middelen is het altijd verstandig om een heftruck te leasen. Beschikt je bedrijf over de nodige liquide middelen? Dan kun je het beste Spapens Machinehandel contacteren voor het aanschaffen van een heftruck. 

 

Het halen van een heftruckcertificaat is goedkoop en snel 

Wanneer je een heftruck wilt besturen in een bedrijfspand, dan is het van groot belang dat je over een heftruckcertificaat beschikt. Dit is overigens zelfs verplicht in Nederland. Mocht je een ongeluk veroorzaken, dan ben je zonder certificaat ook niet verzekerd en mag je opdraaien voor alle gemaakte kosten. Wees daarom verstandig en haal een heftruckcertificaat. Dit kost iets meer dan honderd euro en je kan in veel gevallen binnen 1 dag je heftruckcertificaat behalen. Houd er wel rekening mee dat je heftruckcertificaat maar vijf tot tien jaar geldig is en dat je dit moet laten verlengen.