Snapfact
Image default
Auto's en Motoren

Drie soorten auto-chipping remap-methoden

Auto chipping verwijst naar het proces van het verwijderen van metaal van het oppervlak van een motor met behulp van een slijpmachine. Dit gebeurt met behulp van schurend materiaal dat meestal op een dunne metalen plaat staat. De plaat wordt over de motor verplaatst of het gebied dat wordt gerepareerd, zodat het slijpsteen doorgaat. Het verwijderen van metaal kan helpen de prestaties van een motor te verbeteren door wrijving en warmteopbouw te verminderen. Er zijn verschillende soorten auto-chippen beschikbaar, waaronder synthetisch, handmatig, hydraulisch en elektrisch chippen. Al deze methoden worden in verschillende toepassingen gebruikt, maar elk biedt een specifieke voordelen, afhankelijk van uw behoeften.

 

Eén type auto chippen, bekend als motorreaming is een mechanische procedure die vaak wordt gebruikt voor het repareren van interne componenten. Tijdens dit proces vlakt een roterende schroef af en vermaalt overtollig metaal weg om wrijving te verminderen. Het voordeel van dit type remapping is dat het redelijk permanent is en geen tijd meer moet worden gedaan. Deze methode kan ook corrosie, roest en kleine vlekken repareren zonder de verf te verwijderen. Als u problemen ondervindt met lage prestaties of andere symptomen, kan dit de oplossing zijn die u nodig heeft.

 

Een tweede type auto-chipping dat vaak wordt uitgevoerd, is het ruimen van de motor.

Dit type chippen, ook bekend als motorafstemming, wordt soms aanbevolen voor voertuigen die betrokken zijn bij reparaties van meerdere motor. Dit komt omdat het reaming van de motor kan helpen bij het verwijderen van metaal dat in de loop van de tijd heeft opgebouwd. Hoewel dit een zeer effectieve methode is voor het verhogen van de pk, raden de meeste eigenaren en auto-afstemmingsspecialisten aan dat het alleen wordt uitgevoerd op lage kilometerstand, alleen vanwege mogelijke schade aan motoronderdelen.

 

Synthetische auto-remapping is een populaire manier voor voertuigeigenaren om hun motoren te verbeteren. In tegenstelling tot traditionele auto-chippen vereisen synthetische methoden geen verwijdering van de verf omdat ze in plaats daarvan plastic-gebaseerde verbindingen gebruiken. Dit elimineert het grootste deel van het werk dat betrokken is bij de traditionele motoropname. Synthetische methoden kunnen echter een paar uur langer duren dan traditionele methoden, dus het is misschien geen goed idee voor diegenen die het erg druk hebben. Als uw auto-engine onlangs een aantal reparaties heeft gehad, wil u overwegen om synthetische methoden te gebruiken in plaats van traditionele methoden voor het moment.

Dit zal ervoor zorgen dat u de beste resultaten mogelijk krijgt zonder zich zorgen te hoeven maken over het verwijderen van de gehele bumper of de hele motor af te klemmen.

 

Afremmen is een andere optie die sommige voertuigbezitters hebben gekozen voor het verwijderen van onvolkomenheden. Dit proces vereist verwijdering van de verf, en hoewel het onmiddellijke resultaten biedt, kan het proces ook enkele uren duren. Als de motor van uw auto’s gedurende een lange periode is verwaarloosd, is de motoropname mogelijk niet de beste oplossing voor u om te kiezen.

 

Bij het uitvoeren van elk type motor CHIPPING Remap is het belangrijk om te onthouden dat hoewel uw motor goed functioneert, het nog steeds fouten op elk moment kan ontwikkelen. Hoewel de meeste motorchippende herinneringen een klein probleem kunnen oplossen, is het altijd het beste om uw auto-engine bijgewerkt door regelmatige olieverversingen te plannen en UPS te tunen. Dit voorkomt dat uw motor toekomstige problemen ontwikkelt. Motorafstemming moet periodiek worden uitgevoerd en de onderhoudsgeschiedenis van uw auto’s moet eventuele eerdere instanties van motorproblemen weerspiegelen.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance

Gerelateerde artikelen

Snel je rijbewijs halen met de rijlessen in Amsterdam

Nissan dealer Nunspeet

Het ontwerp van de nieuwe Citroën C4 is typisch Citroën