Snapfact
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een kunstkerstboom

Het is nog lang geen kerst, maar net als met zwarte Piet, is de kerstbomenkwestie een vraagstuk dat in veel gezinnen het hele jaar rond kan opspelen. De grote vraag: nemen we een kunstkerstboom of een normale kerstboom. In onze westerse cultuur is de kerstboom een erg belangrijk onderdeel van het kerstgevoel. De kerstboom in je huis is echt een sfeermaker en een centraal onderdeel van kerstmis. Maar ja, wordt het dan kunst of echt? Wij van Xmasdeco adviseren een kunstkerstboom, en in dit artikel leggen wij dat uit.

 

Eerst de aankooptijd, bij een kunstkerstboom is die veel korter op lange termijn. Het kopen van een neppe kerstboom duurt in het eerste jaar misschien langer dan het kopen van een echte boom. Je moet namelijk alles uitzoeken: welke kleur, welk materiaal, hoe groot, welke vorm. Maar na dat eerste jaar hoef je er nooit meer over na te denken en hoef je de boom alleen maar in elkaar te zetten. Met een kunstkerstboom in huis hoef je nooit meer op ijskoude zoektocht naar de perfecte echte kerstboom.

 

Naast tijd, houden we natuurlijk ook rekening met de prijs van de boom. Een kunstkerstboom is bijna altijd duurder dan een echte kerstboom, maar je kan er wel veel langer van genieten. Als je er voorzichtig mee omgaat, kan je er makkelijk 20 jaar mee doen. Bovendien zijn er vaak ook nog leuke kunstkerstboom aanbieding, dan ben je al helemaal goedkoop uit.

Als laatste argument gebruiken we de decoratie. Onze levens worden drukker en drukker leehnavasor, dus is het super handig als je een kant en klare kerstboom kan kopen. Maar het is ook grappig om een witte kunstkerstboom te kopen, ter vervanging van de altijd afwezige sneeuw bij kerst. Of je kan een kunstkerstboom met lichtjes kopen, dan hoef je die er niet meer zelf in te hangen.

 

Kortom, de keuze is reuze, de prijs is laag en de tijd is niet kwijt.    

https://www.xmasdeco.nl/