Snapfact
Image default
Aanbiedingen

Een gids voor sierstenen voor de tuin

Een tuin inrichten met sierstenen is een geweldige manier om een uitnodigende en unieke buitenruimte te creëren. Van grind en steenslag tot schelpen, er zijn veel verschillende soorten sierstenen die in de tuin gebruikt kunnen worden. In deze gids leggen we uit welke verschillende soorten sierstenen er zijn en hoe ze gebruikt kunnen worden om je landschapsontwerp te verfraaien.

 

Grind

Grind is een van de populairste opties voor sierstenen in tuinen. Het komt in een verscheidenheid van kleuren en texturen, waardoor het gemakkelijk is om iets te vinden dat past bij je bestaande landschapsontwerp. Grind bestaat meestal uit steenslag of kiezels, waardoor het zeer duurzaam is en lang meegaat. Het kan gebruikt worden in paden, langs looppaden, rond bloembedden en andere delen van je tuin.

 

Gemalen steen

Gemalen steen is een andere populaire keuze voor sierstenen in tuinen. Het is gemaakt van grotere stenen die in kleine stukjes zijn gebroken zodat ze gemakkelijker te bewerken zijn. Steenslag is er in verschillende maten en kleuren, zodat je gemakkelijk iets kunt vinden dat past bij de esthetiek van je tuin. Gemalen steen kan worden gebruikt als mulch rond planten of bomen, toegevoegd aan paden of looppaden of zelfs gemengd met aarde voor verhoogde bloembedden.

 

Schelpen

Schelpen zijn een aantrekkelijke optie om textuur en belangstelling toe te voegen aan je tuinontwerp. Ze zijn er in allerlei vormen en maten, zodat je iets kunt uitzoeken dat goed past bij je bestaande landschapsontwerp. Schelpen kunnen ook kleur geven aan je tuin door zonlicht in verschillende richtingen te weerkaatsen als ze strategisch in het gebied worden geplaatst. Met schelpen moet je echter zuinig omgaan, omdat ze insecten aantrekken als je ze langere tijd onbeheerd laat.

 

Welke steen kies jij?

Sierstenen zijn een uitstekende manier om textuur, kleur en belangstelling toe te voegen aan elke tuin of buitenruimte. Of je nu kiest voor grind, steenslag of schelpen (of alle drie!), met deze materialen kun je een prachtige buitenoase creëren waar je jarenlang plezier van zult hebben! Met zoveel beschikbare opties zul je zeker iets vinden dat perfect past bij je voorkeur. Je vindt alle soorten steen voor in de tuin bij 123natuurproducten.