Snapfact
Auto

Tweedehands leasen: een goedkoper alternatief

Start je een eigen onderneming, dan zal je al snel overwegen om een bedrijfsauto te leasen. Je wilt natuurlijk wel een beetje serieus voor de dag komen als je voor jezelf begint. Wanneer je kiest voor het leasen van een bedrijfsauto, denk je waarschijnlijk meteen aan een nieuw exemplaar. Als starter zal je het alleen nog niet al te breed hebben. In dat geval is er ook nog een andere optie: het leasen van een tweedehands bedrijfsauto.

De tweede rondeJe ziet bij een tweedehands auto misschien een roestige en gammele wagen voor je waar de glans van ouderdom vanaf is gesleten. Maar vrees niet. Een tweedehandsje is in de leasewereld vaak een auto van enkele jaren oud die er nog als nieuw uit ziet. Meestal zijn dit auto’s die al een eerste leaseronde achter de rug hebben. Kies je hiervoor, dan kan je je klanten gewoon bezoeken zonder je auto een straat verderop te hoeven parkeren, en ben je toch goedkoper uit dan wanneer je een nieuwe auto leaset. Best een goed idee als je nog even iets minder te besteden hebt.

Bij een tweedehands bedrijfsauto leasen wordt er over het algemeen een financial lease afspraak gemaakt. De auto is dan na afloop van de afgesproken periode afbetaald en dus van jou. Leasebedrijven kiezen hiervoor omdat ze anders weinig meer kunnen met zo een auto. Na een tweede leaseronde is een auto vaak te oud om nog een derde ronde in te zetten. Wil je liever iedere zoveel jaar in een nieuwe bak rondrijden, dan is deze leaseoptie mogelijk minder geschikt voor je. Maar na een aantal jaar je tweedehandsje doorverkopen en dan een nieuwe bedrijfsauto leasen kan natuurlijk ook. Kan je tenminste eerst eens lekker je nieuwe bedrijf opstarten

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl