Snapfact
Image default
Bedrijven

Sporttrends

Veel meer mensen sporten dan vroeger en doet dit ook steeds vaker. Het is een trend aan het worden. Als je niet sport of niet een sport beoefend wordt je vaak raar aangekeken, van hè wat doe je dan?

Waarom sporten we?

We sporten niet alleen om er zo goed mogelijk uit te zien, we sporten ook omdat we het leuk vinden. Vaak hebben we een sportbuddy waar we samen mee naar de sportschool gaan of zitten we op een bepaalde sport waar je met meerdere tegelijk iets doet en dus ook vrienden maakt. Vaak is dit dan ook een hechte groep. Dit is niet alleen maar goed op sociale contacten op te doen, het stimuleert je ook om de gaan als de ander ook gaat. Zo wordt het niet iets dat je moet doen en niet wilt doen, maar iets waar je de hele week naar uitkijkt. Mensen worden zich daarnaast ook meer bewust van de positieve mentale effecten waar sport voor kan zorgen.

Sporten op alternatieve manieren

Niet alleen onze mindset is veranderd, ook de manier waarop we sporten (en kunnen sporten) is veranderd.  Als je nog een leuke manier zoekt om te sporten of een keer iets anders wilt proberen staan hieronder een paar manieren waarop je dat kunt doen:

  1. Trampolinespringen Trampolines worden veel meer gebruikt als middel om te sporten dan alleen maar als leuk ding dat wordt gehuurd op kinderfeestjes. Trampoline kopen wordt ook steeds vaker gegoogeld en er zijn ook sportscholen die lessen in trampolinespringen aanbieden.
  2. Social Running Dit houdt in dat mensen afspreken om samen te gaan hardlopen. Dit kan je motiveren om het ook echt te doen, je hebt dan minder last van uitstelgedrag als je in je eentje bent. Er worden ook steeds vaker hardloopwedstrijden georganiseerd. Hardlopen is een hele goede manier op je conditie te verbeteren.
https://www.trampolines.nl/