Snapfact
Image default
Woning en Tuin

Het plezier van een tuinhuis

Een tuinhuis in uw tuin kan voor veel opbergproblemen een uitkomst zijn. Tuingereedschap, fietsen en andere spullen kunnen bij gebrek aan een schuur of garage netjes worden opgeborgen in het tuinhuis. Met een tuinhuis kunt u alle kanten op. Een overkapping bijvoorbeeld, zodat u met het hele gezin of vrienden tot in de late uurtjes in uw tuin-loungehuis kunt vertoeven. Een groot voordeel: een eigen tuinhuis geeft meerwaarde aan uw woning en dat maakt natuurlijk een groot verschil. Kortom het plezier van een tuinhuis kent alleen maar voordelen! 

Tuinhuisjes en zijn materialen 

Tuinhuisjes zijn verkrijgbaar in diverse materialen. Het gaat erom dat u uw tuinhuis goed isoleert en dat kan tegenwoordig met alle soorten huisjes. Het hangt meer van persoonlijke voorkeur af wat u mooi vindt. 

Hout  Houdt u van sfeer en warmte? Dan is een houten huisje in uw tuin op zijn plaats. Zowel de klassieke als de moderne uitvoeringen dienen regelmatig onderhouden te worden. Het meest gebruikte houtsoort voor huisjes in de tuin zijn Rode noordse green en cederhout. 

Kunststof  De huisjes van kunststof zijn onderhoudsarm en voor mensen met een beperkt budget goed te doen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen net als hout op maat worden gemaakt. 

Prefab  U kunt met prefab huisjes zelf bepalen waar u de deur en ramen wilt hebben. Ze zijn bijna kant en klaar door het framewerk en u heeft de keuze uit een stenen of houten uitvoering. 

Zelf of laten doen 

Voordat u zelf aan de slag gaat is het misschien handig om eerst uit te zoeken of u een vergunning nodig heeft voor uw tuinhuis. Bent u een echte doe het zelver of laat u het door vakmannen doen? Denk aan garantie en het totale kostenplaatje wat u het belangrijkst vindt. Kijk op de website voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Lente

Verhuisdekens en pakdekens voor beveiliging van meubilering bij elke verhuizing.

Tuinman gezocht in Amsterdam