Snapfact
Woning en Tuin

Waarom houten lampen kopen?

Waarom houten lampen kopen?

 Ik weet niet hoe het komt maar als ik ergens een houten lamp zie hangen, overvalt mij telkens het gevoel van gezelligheid, wintervakantie, een wijntje aan het haardvuur in een houten chalet. Hout straalt warmte uit. Je voelt je geborgen in een omgeving met veel hout. Dat is misschien een reden waarom je meer en meer houten lampen op de verlichtingsmarkt vindt. We zijn al een aantal jaren bezig met terug te gaan naar de natuur en we willen deze natuur ook in huis halen. Het kunnen vertoeven tussen houten meubels en vloeren in massief hout en de daarbij horende accessoires eveneens in hout vervaardigd, brengt ons tot rust.

Verlichting is een heel belangrijk, of misschien zelfs de belangrijkste manier om sfeer te creëren. We hebben de ouderwetse TL-lampen uit ons huis geweerd als het om gezelligheid gaat. Om dergelijke geborgen sfeer te creëren, zijn houten lampen ideaal! Als je de houten lampenkappen van bijvoorbeeld de hanglampen bekijkt, dan zijn er weinig die het licht doorlaten. Enkel bij diegene die gevormd zijn uit strookjes hout of latjes of andere structuren krijg je de lichtbron rechtstreeks te zien. En dan nog: dan zijn ze nog zodanig ontworpen dat het licht je niet stoort in je ogen. Het wordt zacht verspreid. De massief houten lampenkappen zijn helemaal het toppunt van gezelligheid. Enkel langs boven of onder krijg je het licht de kamer in gestraald. Het hout zelf geeft ook nog een warme aanblik. Geen enkel ander materiaal ter wereld kan jou deze sfeer bezorgen.

Gaan we naar de vloer- of tafellampen, dan krijg je ook nog eens een extra houten toets doordat de staander eveneens in hout kan gemaakt zijn. Ook hier zien we alsmaar meer vormen die op de natuur geïnspireerd zijn: boomstammetjes, bussels takken en dergelijke meer. Bij sommige wanen we ons bijna in het bos.

Buiten het feit dat hout sfeer creëert, is hout ook duurzaam en sterk: het kan tegen een stootje en het gaat niet stuk. Je hebt het dus voor jaren. Bekijken we het vanuit het standpunt van onze gezondheid, dan kunnen we gerust zeggen dat hout heel gezond is. Het bevat geen giftige stoffen. Hout is ook gemakkelijk te combineren met verschillende stijlen van interieur. Zowel in de klassiekere omgeving als in de trendy modernere stijl past hout perfect. Het is tijdloos, vrij neutraal en kan dus in alle omgevingen zijn plaats vinden. Hout is gemakkelijk te combineren met houten meubelen of andere toetsen van hout in je binnenhuisinrichting. Allemaal redenen dus om houten lampen te kopen. Gewoon doen!

http://houten-lampen.nl