Snapfact
Image default
Bedrijven

Onderhoudt uw riet

Riet werkt uitstekend als dakbedekking. Het is waterdicht en warm. Het isoleert en beschermt tegen alle weeruitersten van ons Nederlandse klimaat: wind en regen, warmte en kou, zonneschijn. Het gaat lang mee, zomaar 25 tot 30 jaar. Op www.rietwerk.nl kunt u alle mogelijkheden op uw gemak bekijken, en reviews van voorgaande klanten doornemen.

Zoals houtwerk regelmatig een verfbeurt nodig heeft, zo moeten ook alle rieten daken regelmatig onderhouden worden. Dat kan gaan van een controle op kleine schade tot het volledig renoveren van een rieten dak. Altijd met een goed onderhoudsadvies dat past bij uw situatie.

Jaarlijks onderhoud aan uw rieten dak komt de levensduur ten goede. Door regelmatig onderhoud blijven grotere renovaties aan de kap langer achterwege. Al met een eenvoudige controle op vogelschade en slijtage en het verwijderen van algen en mossen bent u verzekerd van een maximale levensduur van het dak.

Als de rieten kap al wat ouder is, is een standaardcontrole wellicht niet meer voldoende. In dat geval komen wij graag langs om de staat van het dak te beoordelen. Er zijn verschillende renovatietechnieken die we kunnen toepassen om de levensduur van het dak met renovatie te verlengen.

Bij verdrijven maken we ruimte tussen het riet en de binding. Hier steken we vervolgens nieuw riet in waardoor het dak weer de originele dikte krijgt. Dat doen we laag voor laag. Tegelijk verwijderen we eventuele algen en mossen van het dak waarna we het dak inspuiten met een preventief bestrijdingsmiddel.

Met bijstoppen maken we het dak eerst schoon en kijken we waar de slechtste plekken in het rietpakket zijn ontstaan. Alleen deze plekken vullen we op met nieuw riet. In tegenstelling tot verdrijven, krijgt het dak niet de originele dikte terug. Ook nu verwijderen we de algen en mossen en behandelen we uw rieten kap met een preventief middel hiertegen.

https://www.rietwerk.nl/