Snapfact
Woning en Tuin

Eindeloos zwemmen in een zwemspa

Zwemmen in uw eigen tuin kan op verschilende manieren. Van zwemmen in een opblaasbaar bad tot baantjes trekken in een compleet verwarmd zwembad. Ook een eigen jacuzzi in de tuin behoort tot de mogelijkheden, alhoewel je daar niet echt in zwemt maar wel lekker in kan ontspannen. 

Zwemspa

Wanneer u meer wilt u dan een simpel opblaasbaar zwembad of zelfs meer wilt dan een regulier zwembad, dan kan dat. U denkt nu wellicht maar hoe dan? Het antwoord hierop heet de zwemspa. Een zwemspa, de naam zegt het al, is een combinatie van een zwembad en een spa. Een spa is een andere benaming voor een jacuzzi of (spa) bubbelbad of buitenspa. In dit unieke bad komen alle facetten van een zwembad en een jacuzzi samen.

Zwemspa’s zijn er in verschillende modellen. Sommige modellen hebben een zwemgedeelte met ingebouwd jacuzzi gedeelte, anderen zijn zo ingedeeld dat het bubbel gedeelte echt afgezonderd is van het zwembadgedeelte. Je hebt dan als het ware een zwembad met daaraan een jacuzzi.

Bij alle modellen swimspa’s kunt u zoals gezegd gebruik maken van de mogelijkheden zoals een zwembad ook biedt. Meer dan dat zelfs. Bij bijna alle swimspa modellen vindt u namelijk een krachtige waterstroominstallatie die een waterstroom creëert. Tegen deze waterstroom kunt u inzwemmen waardoor u echte afstanden af kunt leggen.Dit is ideaal voor een zwem workout. Ook wanneer u gewoon rustig baantjes wilt trekken is deze waterstroominstallatie ideaal.

Zoals gezegd kunt u naast zwemmen en het uitvoeren van complete workouts ook gewoon lekker ontspannen en genieten van de massagejets en bubbels. Een zwemspa is daarom ook zeer goed voor de gezondheid. Aan de ene kant kunt u aan uw conditie werken en aan de andere kant kunt u het gehele lichaam juist ontspannen. Twee vliegen in één klap kunt u wel zeggen dus!

Zwemspa het hele jaar door te gebruiken

In tegenstelling tot een zwembad in de tuin kunt u de zwemspa het hele jaar door gebruiken. Een zwemspa heeft namelijk geen afdekzeil maar een cover. Deze cover beschermt het bad tegen vuil en stof maar zorgt daarnaast ook voor een super goede isolatie. Zo blijft het bad altijd op temperatuur en verbruikt u stukken minder energie. Ook is een zwemspa een stuk onderhoudsvriendelijker dan een regulier zwembad. U hoeft, indien u wenst, zelfs niet te werken met chloor. Niet iedereen kan hier inmiddels tegen.

Een eigen zwembad in de tuin een droom? Bedenk dan dat deze droom nog mooier kan zijn met een zwemspa in uw tuin!

http://www.sunspabenelux.nl