Snapfact
Zakelijke dienstverlening

Evenementen catering

Evenementen catering

 

Evenementen zijn bijeenkomsten waar veel mensen op af komen. Een speciale bijeenkomst georganiseerd door evenementen bureau. Denk hierbij aan concerten festivals, beurzen ect. Overal waar veel mensen op af komen wordt veel genuttigd.

 

Groningen

 

Evenementen in Groningen worden georganiseerd op plekke waar veel ruimte is. Ook worden er speciale gebouwen gefaciliteerd om evenementen te laten plaats vinden. Er zijn in de provincie Groningen ongeveer 100 locaties geschikt gemaakt voor evenementen. Daarbij is veel gevallen sprake geweest herontwikkeling van het vastgoed. Oude kerken, borgen, fabrieken worden omgetoverd tot congres of vergaderruimte. Niet zo gek natuurlijk. In 21ste eeuw is Nederland getransformeerd naar een Land dat wordt gedreven door een kennis economie. Een statuur die er voor zorgt dat er vooral kennis over gedragen wordt en veel minder producten worden vervaardigd. Echter het slopen van al deze gebouwen doet afbreuk aan de cultuur van de regio. Daarom kiest men voor een ander doel van deze gebouwen.

 

Catering

 

Zoals eerder aangegeven komen op deze evenementen grote publieksstromen af. Grote mensen massa’s die een hapje en drankje nuttigen tijdens een dergelijke bijeenkomsten. Vaste congres centra hebben hun eigen catering in eigen beheer. Maar steeds vaker worden evenementen georganiseerd door externe organisators. Organisators die eenmalig evenement opzetten. Denk hierbij Symposiums of andere jaarlijkse activiteiten. Activiteiten waar vaak jaarlijks een andere organisatie team achter zit. Deze teams zoeken hun eigen catering bedrijf. Die drukt vaak de kosten in plaats gebruik te maken van de dienstverlening die wordt geboden door de exploitatie maatschappij van het pand.

 

Evenementen Catering

 

Deze dienst noemt evenementen catering. Catering bieden als externe partij voor evenementen. Deze dienst wordt steeds professioneler opgezet. Het aanbieden van een aantal kratjes bier en een paar flessen frisdrank is allang niet meer genoeg. Tegenwoordig eist de organisatie een professionele manier van catering. Denk hierbij een biertap installatie en allerlei hapjes. Wat steeds grote vormen gaat aan nemen is de gezonde voeding. Snacks raken uit. Delicatessen komen steeds meer in. In de evenementen catering moet je alle markten thuis zijn. Iedereen soort evenement heeft zijn eigen specifieke wensen. Ook deze moet je steeds makkelijker bespreekbaar maken. Zo moet je ook de klanten de mogelijkheid geven die krattenbier en de flessen frisdrank nog steeds te kunnen laten bestellen. Maar dan wel online. Gemak dient de mens. Ook hierin zijn weer bedrijven gespecialiseerd. Die drukken de marge door met grote bulk in te kopen. Online bestellen scheelt ook weer overhead kosten, maar dan moet er daarentegen wel weer snel worden geleverd!

http://www.horecagoedkoop.nl/