De zomer is weer voorbij en het mooie weer dus ook. Je kan tijdens de herfst of winter naar een warme tropische bestemming op vakantie gaan. Wat ook een oplossing is, is wintersport in Oostenrijk. Wintersport is een leuk alternatief voor een zonvakantie. Er zijn genoeg mogelijkheden als je besluit op wintersport te gaan. In Oostenrijk heb je veel verschillende gebieden en de diversiteit is groot. Je hebt gebieden voor beginnende wintersporters en voor gevorderden. Wintersport is voor jong en oud en het is ook erg leuk om met je vriendengroep op wintersport te gaan.

Wintersportvakantie in Oostenrijk is een leuk en betaalbaar alternatief. Er is genoeg te doen rondom de ski gebieden in Oostenrijk. Zo is er vaak ook een gondelbaan aanwezig, wat natuurlijk erg leuk is voor jong en oud en heb je vaak ook ijsbanen waar je kan schaatsen en zelfs curling kan spelen! Voor de kinderen zijn er verschillende ski scholen die de kinderen beter leren skiën. Ook voor volwassen mensen zijn er ski klassen en kan je op je eigen tempo leren skiën of natuurlijk snowboarden. In elk gebied is er een leuk stadsleven en kan je direct vanaf de piste de apres ski hut in. 

De meeste winstersporters kiezen ervoor om met de auto te gaan. Dit is de meest praktische oplossing vanwege de vele spullen die je moet sjouwen en eventueel skies en skischoenen. Een andere optie is met de trein. Het nadeel hiervan is dat treinstations vaak niet in de buurt zijn van jouw skigebied. Bovendien kan je jezelf niet bewegen zonder auto in zo een bergachtig gebied en zal je niet veel uit jouw skigebied komen. Als je besluit met de auto te gaan is het een leuke mogelijkheid ook eens een ander skigebied op te zoeken.

http://www.wintersportoostenrijk.nl