Iedere boer wilt het beste voor zijn dieren en dus ook voor zijn koeien. Helaas hebben tegenwoordig boeren het financieel steeds lastiger. Boeren proberen om die reden op allerlei manieren geld te besparen. Geld besparen op het welzijn van koeien is niet leuk, toch voelen sommige boeren zich genoodzaakt dit te doen. Wat niet genoeg boeren weten is dat dit niet nodig is met behulp van de juiste apparatuur. Hierdoor zal de welzijn van de koeien niet achteruit gaan, maar zal je het tot je grote tevredenheid wel degelijk merken in de portemonnee. Het geld dat je bespaart met deze apparatuur kan je investeren in andere delen van de boerderij en financieel sterker worden.

Met behulp van agrarisch advies  is het mogelijk een hoop te besparen en tevens kan je met dit advies bepalen in welke apparatuur je verder investeren. Een goed voorbeeld hiervan is een voerkoeler. Een voorkoeler gebruikt het vee water om de melk koel te houden. Een voorkoeler kan je gebruiken in plaats van twee aparte apparaten. In plaats van een apparaat voor het vee water en de koeling, heb je een apparaat en kan je energiekosten besparen.

Het geld dat hiermee bespaart wordt kan je herinvesteren om het voor koeien of ander vee comfortabeler te maken in de stal. Een koeborstel is een goede herinvestering, want de hygiëne van de koeien zal aannemelijk stijgen. Het is een duurzaam apparaat, want hij gaat jarenlang mee en de koeien blijven schoon. Het gebruik van de borstel zal niet alleen de hygiëne verbeteren, want de kans op ziektes en/of parasieten wordt aanzienlijk lager. Zo een borstel houdt de hele koe schoon en dus ook de onderkant. Dit is over het algemeen een moeilijke plek om schoon te houden.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl