Snapfact
Bedrijven

Orthodontie

Een beugel, steeds meer kinderen hebben er een. Het is bijna normaal dat ieder kind een beugel heeft of heeft gehad. Maar het begrip “orthodontie volwassene” wordt ook steeds groter, want steeds meer volwassenen nemen een beugel. Misschien omdat ze eindelijk iets willen doen aan hun gebit of om gebitsproblemen op te lossen. Een beugel kan niet alleen functionele problemen oplossen, maar zorgt natuurlijk ook voor mooie, rechtstaande tanden. Volwassenen zullen zich zekerder voelen met hun nieuwe gebit, maar zullen lang moeten wachten voordat ze hun ideale gebit hebben. Het is namelijk een lang proces wat niet te snel moet gebeuren, omdat er dan namelijk de kans ontstaat dat er tanden zullen uitvallen.

Behandeling

Allereest moet er goed naar het gebit gekeken worden om te bepalen wat er precies veranderd moet worden. Dit wordt gedaan met behulp van modellen van gips en röntgenfoto’s. Aan de hand hiervan wordt bepaald welke behandeling het meeste past bij het gebit van de persoon. Hierbij is niet altijd een beugel van toepassing, maar ook een chirurgische behandeling.

Het is belangrijk dat voordat er een beugel geplaatst wordt, er eerst een bezoek wordt gebracht aan de tandarts om te controleren op gezond tandvlees en of er geen gaatjes aanwezig zijn.

Als de beugel eenmaal geplaatst is zullen de tanden de eerste paar dagen erg pijnlijk aanvoelen. Kauwen zal veel moeite kosten en er zal vooral veel vloeibaar voedsel geconsumeerd worden.

Kies trekken

Om de beugel goed te kunnen plaatsen is een tand trekken soms noodzakelijk. Er is dan te weinig ruimte in de mond aanwezig om het gebit te kunnen veranderen. De tanden die namelijk schots en scheef staan moeten doormiddel van de beugel netjes en recht naast elkaar komen te staan. Er moet hiervoor soms ruimte worden gecreëerd door een of meerdere tanden te laten trekken. Het trekken van een tand wordt altijd gedaan onder narcose.

http://orfeokliniek.nl